RTV Rijnmond is de regionale publieke omroep voor het gebied Zuid-Holland-Zuid. De organisatie komt voort uit Radio Rijnmond, opgericht in 1983, en TV Rijnmond dat in het jaar 2000 aan de organisatie is toegevoegd. RTV Rijnmond is een publieke omroep. Dit betekent dat zij wordt gefinancierd met publieke middelen.

Het doel is om een zo breed mogelijk publiek te bereiken binnen het verjongende, multiculturele en internationaal georiënteerde werkgebied. RTV Rijnmond staat voor actueel, onafhankelijk, betrouwbaar, toegankelijk, onderhoudend en gevarieerd. Ruim 85 fte en een groot netwerk aan freelancers werken dagelijks aan diverse programma's.

Door de toenemende verspreidingsmogelijkheden dankzij verdere digitalisering is RTV Rijnmond ook buiten de regiogrenzen te ontvangen. RTV Rijnmond Nieuwsbrief ontvangen? De RTV Rijnmond Nieuwsbrief staat boordevol aankondigingen van nieuwe programma's, bio's van presentatoren, oproepen voor locatieuitzendingen, speciale lezersaanbiedingen en nog veel meer! Stuur een e-mail naar communicatie@rijnmond.nl met als onderwerp aanmelden nieuwsbrief en ontvang deze nieuwsbrief circa tien keer per jaar in je mailbox!