Films van gevorderde amateurfilmers uit Zuid-Holland

Film-In Zicht laat films van gevorderde amateurfilmers uit Zuid – Holland zien. Films over gewone, dagelijkse zaken waarbij de filmmakers zelf betrokken zijn. Dat kan een bezoek zijn aan een vreemd land, een gebeurtenis in de stad waar ze leven, een impressie van een activiteit, vakantie of iets anders wat zich afspeelt in het leven van een filmmaker. Natuurlijk zijn er verschillen tussen films van amateurs- en professionele filmmakers. Amateur-filmmakers bepalen zelf de keuze van hun onderwerp en de manier waarop ze dat in beeld brengen. Ze bepalen zelf welk geluid ze daarbij gaan gebruiken en hoe de eindmontage er gaat uitzien. Hoe ze dat hebben gedaan is te horen en te zien in dit nieuwe filmprogramma.

Een programma met zowel fictie- als non-fictie films. Films die informeren, boeien of ontroeren. In deze filmserie kijken we naar films die door eenlingen of in groepsverband gemaakt zijn door gevorderde amateurfilm-makers uit heel Zuid – Holland.

Zuid - Holland kent 12 amateur-filmclubs waarvan de leden zijn aangesloten bij de NOVA. NOVA is de landelijke filmbond voor amateurfilmers. Veel amateurfilmers zijn daarbij aangesloten via hun eigen lokale- of regionale filmclub. De leden van die filmclubs maken films waaraan ze zelf plezier beleven.