De hoogste talkshow ter wereld, ter ere van de twintigste verjaardag van de Erasmusbrug. Vanuit het topje van de Zwaan gaan wekelijks twee prominente Rotterdammers met elkaar in gesprek over hún Rotterdam.

Op 136 meter hoogte, boven de Maas, praten de koppels over de stad, maar ook over de liefde, het leven, lol of leed. Naast een passie voor de stad hebben de gasten nog iets gemeen: ze hebben geen last van hoogtevrees.

Acteur Martin van Waardenberg gaat in gesprek met journaliste Fidan Ekiz en ook bekend als tafeldame bij De Wereld Draait Door. Feyenoorder Michiel Kramer ontmoet stand-up comedian Patrick Laureij en Scapino-choreograaf Ed Wubbe spreekt er met modeontwerpster Marga Weimans. Er zijn steeds verrassende koppels te gast. En er is meer: onder andere Bram Peper (oud-burgemeester), Riek Bakker (voormalig directeur Stedenbouw) en Ben van Berkel (architect) vertellen over de totstandkoming van het Rotterdamse icoon.

HOOG is vanaf zaterdag 3 september iedere week om 17.00 uur (ieder uur herhaald) te zien bij RTV Rijnmond.

‘Hoog’ is een productie van Voor de Buis, op initiatief van RTV Rijnmond en in nauwe samenwerking met de gemeente Rotterdam.