Lof der Geneeskunst

COVID 19. De wereld op zijn kop. Wat hebben we tot nu toe geleerd. En vooral, hoe moet het verder? Want we zijn er nog lang niet vanaf. Daar gaat het over in Lof der Geneeskunst.

Bij het Erasmus MC wordt keihard gewerkt aan oplossingen aan antwoorden op duizend vragen. Samen met de TU Delft en de Erasmus Universiteit. Wetenschappers: hand in hand.

In Lof der Geneeskunst komen ze aan het woord. In normale tijden houdt het Erasmus MC die jaarlijkse Lof der Geneeskunst in De Doelen. Nu als talkshow bij Rijnmond.

Met lastige dilemma’s. Met amusement van Codarts. En met alle Rotterdamse hoofdrolspelers.

Uitzendingen rondom Lof der Geneeskunst

De live talkshow Lof der Geneeskunst was op vrijdag 2 oktober vanaf 14:30 uur live te zien op TV Rijnmond, Rijnmond.nl en op de Rijnmond-app. De samenvatting van de talkshow wordt vanaf zaterdag om 17:10 uur uitgezonden. Deze wordt de hele avond en volgende dag herhaald en is dan ook te zien op Rijnmond.nl en de Rijnmond-app.

Virologe Annemiek van der Eijk van het Erasmus MC is vrijdagavond te gast bij Ruud de Boer in een speciale aflevering van De Verdieping. Luisteraars kunnen ook vragen stellen door te bellen met 010-436 44 36 of te mailen met radio@rijnmond.nl. De Verdieping is van 18:00 uur tot 19:00 uur live te beluisten op Radio Rijnmond.

Het weekend in het teken van de Lof der Geneeskunst wordt op zondagavond afgesloten met de documentaire Op zoek naar het laatste bed. Dit is een blik achter de deuren van de IC van het Erasmus MC tijdens de eerste dagen van de coronacrisis in Nederland. Op zoek naar het laatste bed is vanaf 17:10 uur te zien op TV Rijnmond.