nieuws

Ruwaard van Putten Ziekenhuis: 155 medewerkers weg

ROTTERDAM - Bij het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse verdwijnen 155 medewerkers. De medewerkers, grotendeels werkzaam in parttime-dienstverband, vullen negentig voltijdbanen. Komende week hoort het personeel wie er weg moet.
De komende weken moet er meer duidelijkheid komen over de toekomst van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis. Dan moet duidelijk worden hoe en in welke vorm het Spijkenisser hospitaal doorgaat.

De afgelopen maanden is gesproken met het Ikazia Ziekenhuis, het Maasstad Ziekenhuis (beide Rotterdam) en het Van Weel Bethesda Ziekenhuis in Dirksland. Daarbij is het niet uitgesloten dat het Spijkenisser ziekenhuis bepaalde afdelingen sluit. De dreigende sluiting van de afdeling verloskunde heeft in de directe omgeving van het ziekenhuis al voor onrust gezorgd.
Verlies
Het Ruwaard draait al een tijd verlies. De afgelopen maanden zijn veel patiënten naar andere ziekenhuizen gegaan. Dat is onder meer het gevolg van de problemen op de afdeling cardiologie. Door het sluiten van die afdeling komt er minder geld binnen. Bovendien mijden meer patiënten het ziekenhuis, ook voor andere behandelingen.
Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis kwam eind vorig jaar in opspraak. De afdeling cardiologie werd begin november gesloten, nadat bleek dat in 2010 veel mensen waren overleden. Het functioneren van de vier cardiologen stond na een extra onderzoek ter discussie.
Aan het werk
Eén van de vier cardiologen, Sankatsing, is vanaf vandaag weer aan het werk in Spijkenisse. Zijn functioneren is uitvoerig onderzocht en hij mag weer aan de slag.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl