nieuws

Ooit in Lloyd: Jaimi Faulkner uit Australië

ROTTERDAM - Mix grote songwriterskwaliteiten, knap gitaarspel, een warme soulstem en onweerstaanbare live-performance in een kom en je krijgt Jaimi Faulkner, een jong Australisch multitalent die zeker niet lang onopgemerkt zal blijven! Slechts gewapend met zijn gitaar, footstompboard en zijn stem gooit Faulkner blues, soul, folk en pop in een blender en mengt het tot een hele eigen stijl.
Anders dan de meeste leeftijdsgenoten (30) kreeg Faulkner blues, country, folk en soulmuziek met de paplepel ingegoten, maakte deze zich op vroege leeftijd al geheel eigen en gooide het in de blender. Zijn debuut "Last Light' (dat Faulkner in 2004 op 21 jarige leeftijd uitbracht) debuut rees tot de 5e plek in de Australian Rhythms Magazine Charts en behield die positie maar liefst 4 maanden! Amerikaan Chris Whitley pikte dit op en vroeg Jaimi als support voor zijn Australische tour in 2005 en al snel stond Faulkner op vele Australische podia. Ook Chris Isaak vroeg hem in Australië als voorprogramma.
April 2012 kwam zijn eerste (double A-side ) single ‘If its me’/ ‘In My fathers boots’ in Nederland uit en liet hij wat muzikale gasten overkomen om dit te vieren tijdens een tour. Optredens in o.a. Tivoli-Utrecht en de Oosterpoort in Groningen (Rhythm & Bluesnight) waren een groot succes en de single werd gedraaid en/of live gespeeld op radio 2, 3FM, radio 6 en zelfs bij RLT4 Koffietijd.
Zijn 2e single ‘Turn me around’ (okt. 2012) werd door 3FM en MOJO zelfs beloond met een plekje op het befaamde Songbirdfestival naast artiesten als Michael Kiwanuka, Lianne La Havas, landgenoot Matt Corby en Bertolf. Ook deed hij een tour met Indi-Folk zangeres Julia Stone (Angus & Julia Stone) als diens gitarist. In mei 2013 komt zijn nieuwe cd officieel in de Benelux uit. Sinds 2010 woont en werkt Jaimi in Berlijn.
In Live uit Lloyd speelt Jaimi met zijn Nederlandse band: Judith Renkema op bas, Leon den Engelsen op keys en Luuk Adams op drums.
LET OP: een herhaling van 18 maart 2013.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl