nieuws

Duizenden Turken gaan protesteren in Rotterdam

Islamitische Universiteit aan de Bergsingel in Rotterdam
Islamitische Universiteit aan de Bergsingel in Rotterdam
ROTTERDAM - Bij de Islamitische Universiteit in Rotterdam is donderdag een demonstratie tegen de opvang van pleegkinderen bij Nederlandse gezinnen. Op Facebook is een oproep geplaatst. Duizenden mensen hebben zich aangemeld om mee te doen met de demonstratie.

Het protest is een reactie op de opvang van de Turkse Yunus. De 9-jarige jongen is uit huis geplaatst en ondergebracht bij een lesbisch stel. Hierover is veel boosheid binnen de Islamitische gemeenschap richting bureau Jeugdzorg.
De gemeente Rotterdam houdt alle verhalen over de mogelijke Turkse demonstratie nauwlettend in de gaten, zo zegt een woordvoerder van burgemeester Aboutaleb. De gemeente heeft geen officiële kennisgeving voor de demonstratie gehad.

Aantal demonstranten

Het aantal aanmeldingen voor het protest groeit snel. Op vrijdagavond hadden ruim 1500 demonstranten zich op de facebookpagina aangemeld. Zaterdagochtend stond de teller op meer dan 4200.
De Turkse premier Erdogan brengt donderdag een bezoek aan de Islamitische Universiteit. De jongen Yunus is inmiddels met zijn pleegouders ondergedoken.
Foto: Google Earth

De redactie heeft de mogelijkheid om te reageren preventief uitgezet bij alle nieuwsberichten. Aanleiding vormt een golf van onbehoorlijke reacties op onze site. Het besluit om het reactieforum uit te schakelen, is genomen nadat het uitdelen van tientallen IP-bans niet heeft geleid tot een vermindering van het aantal kwalijke reacties.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl