nieuws

Mijn sokken zakken af, waarom?

ROTTERDAM - Tijdens de uitzending van Vraag Het De Bieb van zaterdag 16 maart 2013 werd de volgende vraag gesteld:Mevrouw van Grobben uit Rotterdam heeft last van afzakkende sokken: Hoe komt het dat je ene sok tot in je schoen zakt en de andere gewoon goed blijft zitten? Luister iedere zaterdag van 12.00 tot 14.00 naar Vraag Het De Bieb voor nieuwe vragen en antwoorden
Asymmetrie
Uit onze bewegingsvoorkeur volgt dat er een voorkeur voor links of rechts zal zijn, dat wil zeggen dat met de linker lichaamshelft anders bewogen zal worden dan met de rechter lichaamshelft. Dit zal leiden tot een asymmetrisch gebruik van de linker- en rechter lichaamszijde, met de daarbij behorende asymmetrische vorm. Er zal dus sprake zijn van een ongelijke ontwikkeling van o.a. onze botten, gewrichten en spieren.
Deze eigen, natuurlijke asymmetrie in vorm en functie is volstrekt normaal en in evenwicht met de bewegingsvoorkeur. Dit natuurlijke evenwicht is voor iedereen anders (http://www.sensgezondheidszorg.nl/wat_is_manuele_therapie.html )

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl