nieuws

Korfballers DeetosSnel/Volhuis degraderen + AUDIO

ROTTERDAM - De korfballers van het Dordtse DeetosSnel/Volhuis zijn gedegradeerd uit de Korfbal League. Na een 20-14 nederlaag op bezoek bij Nic./Alfa-college viel het doek zaterdagavond definitief voor de ploeg van trainer Patrick den Hertog.
DeetosSnel moest winnen van het Groningse Nic. om uitzicht te houden op een langer verblijf in de Korfbal League, maar had nooit serieus zicht op de zege. De Dordtenaren keken constant tegen een achterstand aan. Bij rust leidde Nic., de nummer voorlaatst, comfortabel met 10-5. In de tweede helft werd het gat niet kleiner dan drie punten.
De degradatie van DeetosSnel komt niet als een verrassing. De nederlaag tegen LDODK, twee weken geleden, voelde al als de definitieve nederlaag, maar de club sprak uit nog te geloven in handhaving. Onlangs werd een uiterste inspanning gedaan om de zelfbenoemde misson impossible succesvol af te ronden (zelfs de hulp van hockeycoach Marc Lammers werd ingeroepen, hij sprak een videoboodschap in), maar het gebrek aan kwaliteit bij DeetosSnel bleek te groot.
DeetosSnel won dit seizoen slechts één keer, thuis tegen Nic. Tegen LDODK werd gelijkgespeeld. Alle andere wedstrijden gingen verloren. Door de degradatie komt DeetosSnel volgend seizoen weer uit in de hoofdklasse. Eerder werd al bekend dat het huidige trainerssduo, Patrick den Hertog en Dennis Voshart, ook dan voor de groep staat.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl