nieuws

Schaken scoort voor winnend Oranje

ROTTERDAM - Het Nederlands elftal heeft vrijdagavond het WK-kwalificatieduel met Estland gewonnen. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal, met drie Feyenoorders in de basis, was in de Amsterdam ArenA met 3-0 te sterk. Feyenoorder Ruben Schaken maakte de derde treffer.

Van Gaal had in zijn basisteam plek ingeruimd voor Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en Daryl Janmaat. Oranje had in de eerste helft grote moeite met het uiterst verdedigend ingestelde Estland. De Vrij was vanuit een vrije trap van Arjen Robben dichtbij een treffer, maar de aanvoerder van Feyenoord kon net niet bij de bal.
Buitenspel
Na iets meer dan een halfuur dacht Nederland via oud-Feyenoorder Robin van Persie op 1-0 te komen, maar zijn treffer werd terecht geannuleerd wegens buitenspel. Wesley Sneijder moest zich na 35 minuten laten vervangen door Rafael van der Vaart. Daardoor kreeg Ridderkerker Kevin Strootman de aanvoerdersband om zijn arm.
Oranje startte prima aan de tweede helft. Rechtsback Janmaat bereikte Van der Vaart, waarna de speler van HSV de openingstreffer maakte: 1-0. Kort daarna waren er goede kansen voor Van Persie en Jermain Lens, maar een treffer leverde dat niet op.
1500e goal
Na 72 minuten kwam Nederland toch op 2-0. Net als bij de 1-0 stond Janmaat aan de basis van de treffer. Met een voorzet op maat bereikte hij Van Persie, die overtuigend binnenwerkte. In diezelfde minuut bracht Van Gaal de vierde Feyenoorder binnen de lijnen. Ruben Schaken verving de tegenvallende Lens.
In de slotfase tekende Schaken voor de 3-0. Dat was een historische treffer: de 1500ste in de geschiedenis van Oranje. Jordy Clasie viel vlak voor tijd nog in voor oud-Feyenoorder Jonathan de Guzman. Tonny Vilhena moet nog wachten op zijn eerste minuten in Oranje. Hij bleef de gehele wedstrijd op de bank.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl