nieuws

Klanten willen sfeer Rotterdamse kroeg behouden

ROTTERDAM - Fel verzet van Rotterdam Schouw-frequentees tegen eventuele vermodernisering die dreigt door een aanstaande overname van hun favoriete oudhouten bruine Cafe in de Witte de Withstraat.
Het Schouwtje-personeel en de cafe-plus pandeigenaren liggen sinds begin vorige maand met elkaar overhoop door de overname- en herverbouw-intenties.
Daarom beijveren met name regulier-bezoekers Jaap van der Lee en Olivier Scheffer van de kunstvitrine-Stichting de Aanschouw zich voor behoud en proberen de culturele erfgoedstatus afgedwongen te krijgen voor deze voormalig journalisten-hang-out.
De verontruste Schouw-clientèle vreest dat een jonge nieuwe uitbater het karakteristiek rokerige poster-interieur er rücksichtslos uitsloopt en vervolgens ingrijpend zal herverbouwen tot moderne disco.
Kost wat kost willen de drinkebroers en -zusters dat zien te voorkomen. Tegen de 'ontzieling' van dit laatste echte culturele bolwerk in de Witte de With of zo u wilt Wipperdewipstraat is de weerstand rijzende.
Volgens de overlevering is de Schouw namelijk ook het eerste cafe dat na het vernietigende bombardement en daaropvolgende brandschatting in de Tweede Wereldoorlog, van de Duitsers weer open mocht.
Scheffer en van der Lee hebben al gedreigd de kleinste galerie van de stad oftewel hun kunst-vitrine-raamwerk, waarin om de week een of andere plaatselijke kunstemaker of potsebakker exposeert uit protest van de puimuur te rukken en elders te bevestigen als hun plek van de uitstek verdwijnt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl