nieuws

88-jarige vrouw slachtoffer van babbeltruc

ROTTERDAM - Een 88-jarige vrouw is in Rotterdam-IJsselmonde slachtoffer geworden van een babbeltruc. De daders wisten haar bankgegevens te ontfutselen en bijna 5000 euro te pinnen.
Onder het mom van een asbestcontrole wisten de daders onlangs binnen te komen. Na het vertrouwen van de bewoonster te hebben gewonnen konden ze ongestoord hun gang gaan.
Kort na het vertrek van de mannen belde iemand op die zich uitgaf als medewerker van de bank van de hoogbejaarde vrouw. De beller wist achter de bankgegevens te komen, waarna het geld van de rekening werd gehaald. Babbeltrucs komen regelmatig voor. In Rotterdam-IJsselmonde is het de tweede keer in korte tijd. In maart werd een 82-jarige vrouw aan de Heindijk vermoedelijk door het zelfde duo beroofd.
In Capelle was het ook raak. Aan de Akkerwinde kwamen donderdag rond 20 uur twee vrouwen met een smoes een woning van een 85-jarige Capellenaar binnen. Ze gingen er met een onbekende buit vandoor.
De politie denkt dat er ook een derde vrouw bij de beroving betrokken is geweest. Er is met veel agenten gezocht naar de bende, maar niemand is meer aangetroffen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl