nieuws

Djeeda (4) vindt haar Flip

ROTTERDAM - De 4-jarige Djeeda heeft een nieuwe pluche vriend. Het zieke meisje mocht vrijdag voor het eerst 'hallo' zeggen tegen haar teddybeer Flip.
Moeder Simone van Gelder zocht speciaal voor haar dochter een Flip. De zieke Djeeda was erg gehecht geraakt aan een 'leenflip' van school, maar dat vriendje moest ze uiteindelijk toch weer afstaan.
De Hellevoetse Simone was de wanhoop nabij. Haar dochter heeft diabetes en gaat daarom vanaf 22 april naar een speciale vorm van onderwijs in Rotterdam. Maar op die verre reis heeft ze wel de hulp van Flip de Beer nodig.

Zoektocht

Simone ging op zoek naar een nieuwe Flip: ''Die zoektocht viel niet mee. Ik heb elke site gehad'', vertelt ze. Keer op keer kreeg Van Gelder te horen dat haar dochter tot na de zomer moest wachten, terwijl ze eind april naar haar nieuwe school gaat.
Ze deed een oproep op Radio Rijnmond. De redactieleden van SchoolTV hoorden de oproep en ontpopten zich als redders. Zij zenden een programma over Flip uit en vonden nog een beer op de redactie. ''Geweldig. Echt super geweldig'', vindt moeder Simone. Haar dochter hoeft straks niet in haar eentje naar school.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl