Goossens: 'Heb signaal afgegeven'

ROTTERDAM - Voor John Goossens was Feyenoord - VVV Venlo een fijne wedstrijd. De middenvelder zag zijn ploeg met 1-0 winnen en speelde bovendien voor het eerst sinds lange tijd weer eens een flink aantal minuten. In het half uur dat Goossens binnen de lijnen stond maakte hij een gretige indruk. 'Ik denk dat ik een signaal heb afgegeven', aldus de Feyenoorder.
Na exact een uur spelen en bij een 0-0 stand loste Goossens zijn ploeggenoot Harmeet Singh af op het middenveld. Een half uur lang had de voormalig speler van NEC de tijd om zich te laten zien. Al snel was hij dicht bij een doelpunt. De linkspoot schoot een vrije trap prima richting het doel, maar vond VVV-keeper Mäenpää op zijn weg. 'Het was natuurlijk fantastisch geweest als ik die bal erin had geschoten, maar helaas mocht het niet zo zijn. Ik ben blij dat we gewonnen hebben.'
In de uitwedstrijd tegen VVV, eind oktober van het vorige jaar, viel Goossens ook al in. Met een assist maakte hij ook toen een goede indruk. 'Na die wedstrijd zei ik dat het mijn definitieve doorbraak bij Feyenoord zou zijn, dus ik ben voorzichtig met wat ik zeg na déze wedstrijd', aldus de middenvelder, die doelt op het kleine aantal minuten die hij sindsdien maakte in het eerste elftal.
Toch durft hij te zeggen dat hij er nu, een paar maanden na zijn blessure, 'echt is'. 'Ik kan strijden voor veel minuten in het eerste. Als ik de kans krijg, zoals nu het geval was, moet ik die met beide handen aangrijpen en vechten voor mijn plek.'