nieuws

Zijn honden ook statisch?

13-07-hondjes.jpg
13-07-hondjes.jpg
ROTTERDAM - Tijdens de uitzending van Vraag Het De Bieb van zaterdag 6 april werd de volgende vraag gesteld:Til de Roove uit IJsselmonde: ‘Zijn honden ook statisch? En merken ze dit?’Luister iedere zaterdag van 12.00 tot 14.00 naar Vraag Het De Bieb voor nieuwe vragen en antwoorden
Wie een schok krijgt, heeft zichzelf opgeladen met elektriciteit. Dit opladen gebeurt door wrijving met synthetische materialen. Dit kan plastic zijn zoals een plastic tas, of plastic tuinstoelen waar je op zit. Maar ook door kleding kan dit gebeuren. Vloerbedekking is ook vaak een boosdoener. Statische elektriciteit word dus altijd opgeladen door wrijving tussen synthetische materialen. Meestal gebeurt dit in het voorjaar, wanneer de lucht erg droog is.
De vacht van huisdieren kan ook elektriciteit opwekken, waardoor het vaak voorkomt dat mens en dier een schok krijgen bij het aanraken. Het dier kan hier enorm van schrikken en als het vaak voorkomt, wil het dier niet eens meer aangeraakt worden.
Zorg in ieder geval voor een vochtige lucht in huis en behandel eventueel vloerbedekking en stoelen van stof met wasverzachter. Was de fleece dekentjes altijd met wasverzachter.
En zodra het kan de schoenen uit, en geen kleding van wol of andere synthetische stoffen. Voor je de hond gaat aaien is het raadzaam om even te ontladen, bv. door een kraan of cv-radiator aan te raken zodat de statische elektriciteit kan ontladen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl