FC Dordrecht heeft weer zicht op play-offs

ROTTERDAM - FC Dordrecht mag blijven hopen op deelname aan de play-offs na een 2-1 overwinning op De Graafschap. De ploeg van trainer Virgil Breetveld werkte in de tweede helft een 0-1 achterstand weg. Door de winst zijn de Dordtenaren gestegen naar de negende positie in de eerste divisie.
In de eerste helft kreeg FC Dordrecht de meeste kansen, maar scoorden alleen de bezoekers. Anco Jansen benutte na een half uur spelen een penalty na vermeend hands van Josimar Lima: 0-1. De thuisploeg was minder gelukkig. Vooral Lars Veldwijk, die komend seizoen bij Excelsior speelt, was een paar keer dichtbij een treffer.
In de tweede helft begon de thuisploeg een stuk feller. Jeffrey Fortes kopte naast uit een hoekschop. Het duurde wel lang voordat de gelijkmaker uiteindelijk viel. De net ingevallen Fouad Idabdelhay verschalkte doelman Joost Terol met een schot over het hobbelige veld: 1-1. Lima kopte kort daarna net over het Doetinchemse doel. Even later was de verdediger wel doeltreffend (2-1).