Feyenoord wint eenvoudig van Vitesse

ROTTERDAM - Feyenoord heeft goede zaken gedaan in de strijd om de tweede plaats in de eredivisie. De Rotterdammers wonnen de thuiswedstrijd tegen Vitesse zonder moeite: 2-0. Door de overwinning komt de ploeg van trainer Ronald Koeman op gelijke hoogte met PSV, dat met een beter doelsaldo de tweede plaats van de eredivisie bezet.
Zonder de geblesseerde smaakmakers Wilfried Bony en Marco van Ginkel begon Vitesse gehavend aan de topper in De Kuip. De Arnhemmers, met Jonathan Reis en Davy Pröpper als invalkrachten, wekten vanaf de eerste minuut een afwachtende indruk. Feyenoord had voor de rust grote moeite om door de geelzwarte muur van verdedigers te breken. Met uitzondering van doelman Erwin Mulder bevonden alle spelers zich op de helft van Vitesse, dat grossierde in balverlies.
Lex Immers, terug in het basisteam na een enkelblessure, was in de eerste helft weer eens ongelukkig in de afronding. Zijn gehaaste afstandsschoten misten steeds de juiste richting. Ook Graziano Pellè kon aanvankelijk de ban niet breken. John Goossens, die de geblesseerde Jean-Paul Boëtius verving, stuitte na een goede voorzet van Daryl Janmaat eveneens op Vitesse-doelman Piet Velthuizen.
Het puur op de counter spelende Vitesse kreeg voor rust één grote kans. Mulder hield met een knappe redding Renato Ibarra van scoren af. Dankzij een cadeautje van arbiter Bas Nijhuis, die vreemd genoeg een handsbal zag bij de vertwijfeld reagerende Tomas Kalas, kon Pellè de schaakwedstrijd in de 38e minuut toch van elf meter openbreken: 1-0.
Feyenoord kwam met hernieuwde energie uit de kleedkamer. Het was Immers die zijn ploeg na vijf minuten een veilige marge bezorgde. De aanvallende middenvelder wist voor het eerst sinds december weer te scoren. Hij sloeg toe na een half geblokkeerd schot van Ruben Schaken. Feyenoord speelde daarna tegen het moedeloze Vitesse een gewonnen wedstrijd. De thuisclub verzuimde de rivaal in het laatste half uur met een grotere nederlaag terug naar Arnhem te sturen.

39' 1-0 Pellè (p)
50' 2-0 Immers