Seizoen FC Dordrecht eindigt in Deventer

ROTTERDAM - FC Dordrecht kan een stunt door te promoveren naar de eredivisie uit het hoofd zetten. De formatie van trainer Virgil Breetveld moest in het tweede duel van de eerste ronde van de play-offs winnen op bezoek bij Go Ahead Eagles, maar de Schapenkoppen werden met 3-0 verslagen. De heenwedstrijd aan de Krommedijk eindigde in een 3-3 gelijkspel.
De bezoekers begonnen vol overgave aan de tweede confrontatie binnen vier dagen. Dit resulteerde na ruim vijf minuten in een grote kans voor Roderick Gielisse, maar de rechtsback schoot uit vrije scoringspositie over het doel van sluitpost Nick Marsman. FC Dordrecht kon de felle start geen goed vervolg geven, maar in verdedigend opzicht liet het eveneens geen steken vallen. Marnix Kolder en Quincy Promes werden wel in stelling gebracht, maar zij faalden in de afronding.
Na de thee viel er meer te beleven op De Adelaarshorst. Beide ploegen kregen de gelegenheid om op voorsprong te komen, zij het dat het vizier zowel bij Go Ahead Eagles als bij FC Dordrecht niet op scherp stond. Xander Houtkoop en Promes verzuimden om de thuisploeg aan de leiding te zetten, terwijl Lars Veldwijk – die afgelopen woensdag nog twee keer trefzeker was – een kopbal en een schot naast het vijandelijke doel zag verdwijnen.
Jeffrey Rijsdijk slaagde er ook niet in het net te laten bollen. Aan de andere kant leek Deniz Turuc het eerste doelpunt van de wedstrijd voor zijn rekening te nemen, maar zijn poging werd geblokkeerd door Marvin Peersman. Een kwartier voor tijd was het wel raak voor de thuisploeg. Josimar Lima beging een overtreding in het strafschopgebied, waarna Promes de door scheidsrechter Tom van Sichem toegekende strafschop feilloos verzilverde: 1-0.
FC Dordrecht kon de tegenslag niet verwerken. Ruim tien minuten na de openingstreffer van de Eagles werd de marge verdubbeld door invaller Cas Peters. Amper een minuut later maakte Promes het nog even erger voor de Dordtenaren. De huurling van FC Twente rondde de bal op schitterende wijze af in de kruising en liet doelman Warner Hahn kansloos.

76' 1-0 Promes (p)
85' 2-0 Peters
86' 3-0 Promes