nieuws

'T is moederdag!

spartabloemist
spartabloemist
ROTTERDAM - Het is de tweede zondag van mei en dus Moederdag. Dat betekent een goede dag voor bloemisten. Meer dan de helft van de Nederlanders die Moederdag vieren geeft een bloemetje weg. In Rotterdam doen tientallen vrijwilligers en prominenten dat tijdens Moederdag XL.
Moederdag XL wordt georganiseerd door de Stichting Rosarium. De stichting heeft tientallen vrijwilligers, kinderen en prominenten als burgemeester Aboutaleb, kamerleden, lokale politici en schrijvers bereid gevonden een bloemetje uit de delen in verzorgingstehuizen in Rotterdam. Rosarium wil met Moederdag XL ouderen extra in het zonnetje zetten.

Klik!

In de hele regio zijn er overigens activiteiten vanwege Moederdag. Voor kinderen die met hun moeder op de foto willen heeft het Dordrechts Museum topfotograaf Ruud Baan weten te strikken. Baan is een bekende in de mode- portret-, reclame- en sportfotografie. Hij werkte onder meer voor Coca Cola, Nike en Reebok. De Dordtse fotograaf heeft een kleine studio ingericht bij de tentoonstelling De Kunst van het Opvoeden. Let op: de foto is gratis, maar u moet zich wel vooraf aanmelden.

Muziek

Het Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest speelt vandaag in de Doelen in Rotterdam om 14.00 uur samen met het Studentenorkest het traditionele Moederdagconcert. Op het programma staan de Notenkraker en het Zwanenmeer. Twee jonge acteurs en dansers van de SKVR zorgen voor de noodzakelijke visuele begeleiding.
In de Laurenskerk in Rotterdam worden vanaf 15.00 uur middeleeuwse 'verloren liederen' ten gehore gebracht door Sequentia onder leiding van Benjamin Bagby.

300 miljoen bloemen

Moederdag is voor de bloemenverkoop de belangrijkste dag van het jaar. De bloemenveiling Flora Holland heeft zo'n 300 miljoen snijbloemen uitgeleverd. Andere veel gegeven cadeaus op Moederdag zijn bonbons en cosmetica.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl