nieuws

Diervoederfabrikant Provimi in nieuwe handen

ROTTERDAM - De Rotterdamse diervoederfabrikant Provimi krijgt een nieuwe eigenaar. Edison, onderdeel van het Italiaanse concern Fiat, verkoopt zijn belang van 53,66 procent voor 203 miljoen euro aan CVC Capital Partners en PAI Management.
Dat hebben Edison en Provimi zaterdag bekendgemaakt. Na de verkoop zullen CVC en PAI een bod doen op de resterende aandelen, die nu nog op de beurs van Parijs staan genoteerd. Dat zijn zij volgens de Franse wet verplicht. Na het bod blijft het aandeel gewoon aan de beurs genoteerd. ,,Daarmee willen wij aangeven dat we de overige aandeelhouders niet dwingen hun aandelen van de hand te doen'', aldus een woordvoerster van Provimi.
Voor de diervoederfabrikant heeft de overname geen gevolgen. ,,Wij zetten onze strategie gewoon door'', zei de woordvoerster. Provimi is marktleider op het gebied van diervoeder. Het bedrijf, met het hoofdkantoor in Rotterdam, heeft meer dan 6600 mensen in dienst. De omzet bedroeg vorig jaar 1,5 miljard euro. Het bedrijf heeft fabrieken in 28 landen en exporteert naar ruim honderd landen.
:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl