nieuws

Onderzoek naar verdachte in zaak Farida uitgebreid

verdachtefarida.jpg
verdachtefarida.jpg
ROTTERDAM - Justitie onderzoekt of de 34-jarige Spijkenisser die ervan wordt verdacht Farida Zargar te hebben omgebracht, iets te maken heeft met andere misdrijven in de buurt. Het gaat om zaken die tot nu toe onopgelost bleven.
Het lichaam van Farida werd vrijdag gevonden in het Mallebos in Spijkenisse. Na gebitsanalyse is haar identiteit dit weekend vastgesteld. Hoe zij om het leven is gebracht, kan justitie nog niet zeggen. Ook moet nader onderzoek uitwijzen waar de vrouw precies is omgebracht.

Venusstraat

Specialisten van het Nederlands Forensisch Instituut vonden afgelopen week een voet van Farida onder een schuur van een woning aan de Venusstraat. Korte tijd later wees de 34-jarige verdachte de plek in het Mallebos aan, waar de rest van het lichaam begraven lag.
Hij zit vast op verdenking van ontvoering met de dood tot gevolg. Onderzocht wordt nu ook wat de relatie was tussen de verdachte en het slachtoffer.

Zoekacties

Farida Zargar werd sinds 5 augustus vorig jaar vermist. Die dag fietste de 21-jarige vrouw in de namiddag weg bij haar werkgever maar kwam nooit bij haar huis aan. Er volgden twee grote zoekacties in het Mallebos, maar de vrouw werd niet gevonden.
Volgens het OM konden specialisten van het NFI de stoffelijke resten eerder niet vinden, omdat de eerste keer de grond was bevroren en in het Mallebos vettige kleigrond ligt.

Vrijgegeven

Dit weekend heeft de politie het Mallebos weer vrijgegeven voor het publiek. Bij de plek waar de stoffelijke resten begraven lagen, zijn door de bewoners van de Malledijk bloemen geplaatst en een gedicht.
De verdachte werd sowieso al verdacht van een straatroof. Dat was de reden van zijn aanhouding in oktober.
foto linksboven: de verdachte wijst de plek in het Mallebos aan

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl