nieuws

Rotterdam Boxing twijfelt aan selectieprocedure

Nouchka_Fontijn.cropresize.1.jpg
Nouchka_Fontijn.cropresize.1.jpg
ROTTERDAM - Welke vrouw komt namens Nederland uit tijdens de Olympische Spelen in 2012 in de bokscategorie tot 75 kilogram? De keuze gaat tussen Nouchka Fontijn en Marichelle de Jong. Over de selectieprocedure is nog steeds niets bekend en Rotterdam Boxing twijfelt aan de eerlijkheid daarvan.    
De stichting Rotterdam Boxing vertegenwoordigt Marichelle de Jong. Zij denken dat de Nederlandse boksbond een voorkeur heeft voor Nouchka Fontijn. Voorzitter Ronald Blom van Rotterdam Boxing: 'De technisch directeur van de boksbond, Louis Wijdenbosch, heeft tijdens het Europees kampioenschap gezegd dat Marichelle een achterstand heeft en een heel stuk moet inhalen. Hij moet onpartijdig daarboven staan.'
Ondanks dat De Jong bij de stichting Rotterdam Boxing is aangesloten, claimt Blom objectief te zijn. Blom:'Ik ken Nouchka ook heel goed. Ik zal net zo hard juichen als zij de Olympische titel wint. Wij willen een medaille halen en dan moet de beste naar Londen gaan. En daar moet een duidelijke en eerlijke procedure aan vastzitten.' Ronald Blom deed zijn uitspraken tijdens de persconferentie van de Bep van Klaverenmemorial, die maandag wordt gehouden.
Tot voor kort bokste De Jong in de categorie tot 69 kilogram. Daarin werd ze vorige maand in Rotterdam Europees kampioen. Tijdens dat kampioenschap pakte Fontijn in de klasse tot 75 kilogram de zilveren medaille. Marichelle de Jong stapte over naar een zwaardere categorie, omdat de klasse tot 69 kilogram niet Olympisch is.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl