nieuws

Celstraf voor veroorzaken dodelijk ongeluk A15

celdeur.cropresize.tmp.jpg
celdeur.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Een 61-jarige vrachtwagenchauffeur heeft in hoger beroep een celstraf gekregen van zes maanden cel voor het veroorzaken van een dodelijk ongeluk op de A15 bij Gorinchem. Twee mensen kwamen daarbij om het leven.
De man uit Nieuwegein reed in september 2009 met zijn tankauto op de parallelrijbaan van de A15 bij Gorinchem in op een file. Hij had kort daarvoor matrixborden genegeerd waarop een aangepaste snelheid werd aangegeven.
De chauffeur zelf zegt dat een automobilist net voor hem invoegde, waardoor hij niet meer op tijd kon remmen. De automobilist en de bestuurder van een andere auto kwamen door de enorme klap om het leven. Het gaat om een 36-jarige man uit Etten-Leur en een 58-jarige Oosterhouter.
Justitie vindt het invoeg-verhaal van de vrachtwagenchauffeur ongeloofwaardig. Verder had de man volgens justitie als ervaren chauffeur kunnen weten dat er op die plek vaak files staan.
Eerder had de rechtbank in Dordrecht de chauffeur al tot dezelfde straf veroordeeld. Van de celstraf van zes maanden zijn er drie voorwaardelijk. Daarnaast mag de man ook drie jaar niet rijden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl