nieuws

'Bezuinigingen RET risico voor veiligheid'

20100208_RTV_RET_Metro_Zuidplein_0067.cropresize.1.JPG
20100208_RTV_RET_Metro_Zuidplein_0067.cropresize.1.JPG
ROTTERDAM - Bezuinigingen op toezichthouders en camerabewaking door de RET kunnen ten koste gaan van de veiligheid in het openbaar vervoer en op stations. Dat vreest het bestuur van de Rotterdamse deelgemeente Charlois.
Het dagelijks bestuur windt zich vooral op over het mogelijk schrappen van het toezicht op en rond de metrostations Maashaven, Zuidplein en Slinge en op tramlijn 2.
De deelgemeente uit de zorgen over de bezuinigingen in een brief aan het stadsbestuur en aan de Stadsregio Rotterdam, die het openbaar vervoer in de regio regelt.

'Veiligheid niet gewaarborgd'

"Wanneer de RET de bezuinigingen doorvoert, komt in de deelgemeente Charlois het integrale veiligheidbeleid onder druk te staan", schrijft het deelgemeentebestuur. "Wij vrezen dat het huidige veiligheidsniveau in diverse openbaar vervoer gebieden niet meer gewaarborgd kan worden."
De RET zal als gevolg van het kabinetsbeleid vele miljoenen minder te besteden hebben in 2012 en 2013. In totaal bezuinigt het kabinet 120 miljoen euro op het OV in Rotterdam, Amsterdam en Den Haag.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl