nieuws

Senioren vaker doelwit overvallers

ROTTERDAM - De politie Rotterdam-Rijnmond zet dertig extra rechercheurs in om overvallers nog sneller achter de tralies te krijgen. Terwijl het aantal overvallen in de regio al jaren afneemt, zijn 55-plussers juist vaker het slachtoffer van indringers.
Het zijn slechte tijden voor criminelen die zich schuldig maken aan overvallen, zo blijkt uit de officiële cijfers.
Sloegen overvallers in 2009 nog 416 keer toe in Rotterdam-Rijnmond, in 2010 daalde dat aantal naar 380. 2011 is nog niet ten einde, maar tot dusver staat de teller op 285 overvallen.
Ook het aantal aangehouden verdachten zit in de lift. Of ook meer mensen zijn veroordeeld voor het plegen van overvallen is niet bekend.

Doelwit

Een van de verklaringen voor het dalende aantal overvallen is dat winkeliers zichzelf steeds beter beveiligen. De 55-plussers zijn hiervan het slachtoffer, omdat de criminelen op zoek zijn gegaan naar een makkelijker doelwit.
Waren 55-plussers in 2010 zeker 23 keer het slachtoffer van een woningoverval, in 2011 sloegen criminelen al zeker 47 keer toe bij deze groep.

Campagne

De gemeente Rotterdam begint woensdag via TV Rijnmond een campagne om huiseigenaren te laten zien hoe ze zich beter kunnen beveiligen tegen indringers.
Ook het Openbaar Ministerie en de politie komen met maatregelen. Zo eist het OM fors hogere straffen voor woninginbraken en vindt er intensief overleg plaats met woningcorporaties over het beter beveiligen van huizen.
Het rechercheteam dat zich bezighoudt met de aanpak van overvallers is met dertig man uitgebreid naar tachtig rechercheurs.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl