nieuws

Alsnog sociaal plan voor Hogenboom Benelux

Archief Nacap
Archief Nacap
ROTTERDAM - De 100 oud-medewerkers van het failliette Hogenboom Benelux die nog geen baan hebben gevonden, kunnen alsnog aanspraak doen op het sociale plan. Voor het plan is anderhalf miljoen gereserveerd.
Het moederbedrijf van Hogenboom Benelux, de Koop Holding van Henk Koop en Cor Boonstra moet alsnog het sociaal plan uitvoeren voor de werknemers die als gevolg van het faillissement in de WW terecht zijn gekomen.

Sociaal plan

In mei van dit jaar stonden ruim 100 medewerkers met lege handen op straat. Het pijpleidingenbedrijf ging failliet en de Koop Holding weigerde het sociaal plan uit te voeren.
De vakbonden waren van mening dat de Koop Holding bewust werd leeggetrokken om liquiditeitsproblemen op te lossen in het moederbedrijf.

Kort geding

Het bedrijf waar nog wel genoeg geld in zat, ging vervolgens failliet en grootaandeelhouders Henk Koop en Cor Boonstra waren niet van plan het sociaal plan uit te voeren.
Het kort geding werd afgelopen zomer door oud medewerkers en de FNV gewonnen.
De Koop Holding is vervolgens weer in beroep gegaan. Woensdag 7 december oordeelde het Hof in Leeuwaren in het voordeel van de oud medewerkers.

Hogeboom Benelux

Het bedrijf dat vroeger in Spijkenisse zat, is gespecialiseerd in het leggen van pijpleidingen voor gas. Van de oud-medewerkers zijn volgens de FNV zo'n 15 à 20 mensen nog in de WW.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl