nieuws

Kunstverkoop gemeentehuizen Alblasserwaard

ROTTERDAM - In het voormalige gemeentehuis van Graafstroom gaan zaterdag kunstwerken en prullaria van drie gemeentehuizen in de uitverkoop. Door de fusie van de gemeenten Graafstroom, Liesveld en Nieuw-Lekkerland, en de daarmee gepaard gaande sluiting van de gemeentekantoren, werd de collectie zo groot dat er een grote opruiming wordt gehouden.
Ada den Ouden, facilitair medewerkster van de gemeente Graafstroom, kwam op het idee om de kunstwerken en prullaria te verkopen. Niet omdat ze van grote waarde zijn maar omdat het zonde is om alles weg te gooien. De kunstwerken die wel van waarde zijn gaan mee naar het nieuwe gemeentehuis. 'Eigenlijk zijn dit allemaal spullen die niemand meer wilde. We verkopen zelfs posters en verkleurde foto's. Maar wat moet je er anders mee?', aldus Ada den Ouden. De aquarellen van de Streefkerkse schilder A. Wierenga zouden het meest moeten opbrengen. De schilderijtjes geven een idyllisch beeld van de Alblasserwaard.
De verkoop is alleen bedoeld voor inwoners van Graafstroom, Liesveld en Nieuw-Lekkerland. Wat er met de opbrengst gebeurt is nog niet bekend. Ada den Ouden zal het gemeentebestuur voorstellen er een kunstwerk van te kopen voor het nieuwe gemeentehuis. In 2013 gaan de drie gemeenten op in de fusiegemeente Molenwaard.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl