nieuws

Luiten besluit seizoen buiten top 50

Joost-Luiten-1
Joost-Luiten-1
ROTTERDAM - Joost Luiten heeft in de laatste ronde van het Dubai World Championship niet voor wonderen kunnen zorgen. De golfer uit Bleiswijk kwam rond in 73 slagen en noteert daardoor een eindscore van 5 boven par, wat een teleurstellende 51e plaats betekende voor beste golfer van Nederland.
Luiten begon redelijk aan de vierde ronde van het laatste toernooi van het seizoen en maakte twee birdies op de vijfde en zevende hole. Naast veertien degelijke parren, liep de in Rotterdam woonachtige golfer ook tegen een bogey en een double bogey op waardoor zijn dagscore uitkwam op een slag boven het baangemiddelde.
Dat de 25-jarige Luiten een teleurstellend toernooi doormaakte is niet geheel verrassend te noemen. Hij kan terugkijken op een uitstekend maar vooral zwaar seizoen, waarin hij november j.l. zelfs zijn eerste toernooizege op de European Tour boekte op het Iskandar Johor Open in Maleisië. Het totale verdiende prijzengeld van de golfer dit seizoen bedraagt bijna één miljoen euro.
De Spanjaard Alvaro Quiros heeft zondag het Dubai World Championship uiteindelijk op zijn naam geschreven. Hij verdiende daarmee een slordige negen ton. Luiten mag ruim 23.000 euro op zijn rekening bijschrijven.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl