nieuws

Twee nieuwe stations op Merwede-Lingelijn

ROTTERDAM - De Merwede-Lingelijn tussen Geldermalsen en Dordrecht heeft twee nieuwe stations: Hardinxveld Blauwe Zoom en Sliedrecht Baanhoek. Met de invoering van de nieuwe dienstregeling in het openbaar vervoer zijn de nieuwe haltes in gebruik genomen.
De stations liggen naast twee nieuwbouwwijken. Zo moet het voor de bewoners eenvoudiger en makkelijker worden om het openbaar vervoer te verkiezen boven de auto. Voor automobilisten komt er voldoende parkeergelegenheid om de trein te pakken om files te mijden.
Op de Merwede-Lingelijn rijdt ieder kwartier een trein in beide richtingen. Vanuit het nieuwe station Sliedrecht Baanhoek is het mogelijk om in een half uur in Rotterdam-Centrum te arriveren.
Voorlopig kan er alleen met een OV-chipkaart gereisd worden. Reissaldo opladen of een OV-chipkaart kopen lukt nog niet. Door werkzaamheden aan het voorplein van de stations kan de verkoop- en oplaadautomaat pas later worden geïnstalleerd. Ook zijn de perrons nog niet toegankelijk voor gehandicapten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl