nieuws

DCMR erg streng bij vuurwerkverkoop

vuurwerk
vuurwerk
ROTTERDAM - De milieudienst DCMR treedt dit jaar strenger op tijdens controles bij vuurwerkverkooppunten in de regio Rijnmond. Vorig jaar waren er ondanks goede voorlichting aan ondernemers, minder winkeliers die voldeden aan de richtlijnen voor veilige verkoop.
Dit moet volgens een coördinator van de controles goed in de gaten gehouden worden: "We kennen allemaal de gevaren van vuurwerk dat niet veilig wordt opgeslagen", aldus Ronald van de Kasteele van de DCMR.

Illegale opslag

Vorig jaar is een aantal dingen opgevallen: "Er werd bijvoorbeeld vuurwerk opgeslagen op plaatsen waar dat niet mag. Ook werd er meer vuurwerk verkocht per klant dan wettelijk is toegestaan", aldus Van de Kasteele.

Boetes

De komende dagen geeft de DCMR sneller boetes, waar vorig jaar eerst nog een waarschuwing werd gegeven. Daarnaast kijkt de milieudienst goed naar de '10 kilo-regeling': per klant mag niet meer dan 10 kilo over de toonbank gaan. Ook de vrachtbrieven worden goed in de gaten gehouden, net als ondernemers die vuurwerk verkopen aan jongere klanten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl