nieuws

'Het beste verhaal voor in de kroeg'

ROTTERDAM - André Kuipers is rond 7 uur vrijdagavond bij het internationale ruimtestation ISS aangekomen. "Dit is het beste verhaal dat je in de kroeg kunt vertellen", zegt zijn broer Fred Kuipers.
Radio Rijnmond heeft deze week een aantal keer met Rotterdammer Henk Weltevreden gebeld, een goede vriend van André Kuipers. Vrijdag waren Weltevreden en Fred Kuipers samen te horen bij RijnmondNU: "De lancering was heel spannend. Ik had echt zoiets van: als dat maar goed gaat. André geloofde er altijd in dat het goed zou gaan. Hij is zo ontspannen."

Telefoontje

Een opgewekte Fred Kuipers denkt zijn broer zeker een aantal keer te spreken de komende maanden: "De vorige keer dat André in de ruimte was ben ik ook gebeld. De telefoon gaat over in de huiskamer in Dordrecht: 'Hey, met André Kuipers. Ik zit nu ergens boven China'."
Kuipers keert op 16 mei terug naar de aarde. Hij is de eerste Nederlander die zo lang in de ruimte verblijft. Hij is ook de eerste Nederlander die voor de tweede keer de ruimte in gaat.
Beluister hieronder het hele gesprek met Henk Weltevreden en Fred Kuipers.
Foto: ESA

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl