nieuws

Inholland straft docent voor dubbel tentamen

inholland
inholland
ROTTERDAM - Hogeschool Inholland neemt disciplinaire maatregelen tegen een docent die Rotterdamse studenten Rechten twee keer hetzelfde tentamen heeft voorgelegd. De hogeschool zegt de zaak zeer ernstig op te nemen.
De ongeveer dertig eerstejaarsstudenten krijgen de studiepunten die ze met het tentamen hebben behaald niet, 'omdat we geen concessies doen aan de kwaliteit', liet de hogeschool weten.

Slechte publiciteit

Een woordvoerder wilde verder niet ingaan op de aard van de maatregelen die het opleidingsinstituut tegen de docent treft. "We moeten de zaak eerst onderzoeken." Of de docent opzettelijk of per ongeluk twee keer dezelfde toets aan zijn studenten heeft gegeven, is nog onduidelijk.
Inholland kwam door gesjoemel met diploma's en exorbitant declareergedrag door het bestuur regelmatig negatief in het nieuws. De Onderwijsinspectie schreef een vernietigend rapport over alle misstanden bij de instelling.
Doekle Terpstra werd vervolgens aangesteld als bestuursvoorzitter. Hij moet als 'puinruimer' orde op zaken stellen bij de hogeschool.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl