nieuws

Schapen museumboerderij Barendrecht doodgebeten

ROTTERDAM - Vier drachtige schapen van museumboerderij De Kleine Duiker in Barendrecht zijn op Eerste Kerstdag doodgebeten, hoogstwaarschijnlijk door één of meerdere honden. Twee andere schapen raakten zodanig gewond dat ze een spuitje hebben gekregen. Dat vertelde de beheerder van de boerderij maandag.
Beheerder Robin van Egmond vond de vier dode schapen in een sloot in de polder, langs de dijk waar ze hadden staan grazen.

Aangifte

Twee dieren waren zo zwaargewond dat ze niet meer konden worden gered. Zes schapen hebben het voorval overleefd, maar werden wel gebeten. Van Egmond vreest dat het met een aantal van deze dieren niet goed zal aflopen.
Alle schapen die werden gebeten waren drachtig. Eén dier wordt nog vermist. De beheerder gaat dinsdag aangifite doen bij de politie. Hij hoopt er nog achter te komen wat er precies is gebeurd. Van Egmond is na de ontdekking huizen in de buurt afgegaan, maar niemand had iets gezien. De schade schat hij op ruim 3000 euro.
De Kleine Duiker is een boerderij in historische stijl die onder meer wordt gebruikt als kinderboerderij en zorgboerderij.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl