nieuws

De Magie van Luxor - Zo simpel is het

27-12 Wiegman
27-12 Wiegman
ROTTERDAM - Na 25 jaar aan het roer hebben gestaan van zowel het Oude als Nieuwe Luxtor Theater en daarvoor nog een verleden in andere Rotterdamse theaters, valt op 10 mei 2011 het doek definitief voor Mister Luxor, Rob Wiegman. Op 68-jarige leeftijd is het tijd om te stoppen.
Wiegman (Rotterdam, 1943) heeft altijd een passie gehad voor theater. Hoewel hij niet uit een cultureel nest komt, heeft theater en amusement een enorme aantrekkingskracht op hem gehad. Wiegman wilde dolgraag acteur worden, maar de toneelschool in Amsterdam was zijn laatste halte. Toch zette hij door om de theaterwereld in te komen. En dat is hem gelukt. Zo was hij assistent-bedrijfsleider van het Lumière Theater (1966-1968), assistent-bedrijfsleider van het oude Luxor Theater (1968-1970) en bedrijfsleider van het Hofpleintheater (1970-1977). Nadien was hij algemeen bedrijfsleider van de Rotterdamse Schouwburg en het Piccolo Theater (1977-1984), waarnemend directeur van de Rotterdamse Schouwburg, tevens bouwheer van de nieuwbouw van die schouwburg (1984-1986). Vanaf oktober 1986 is Rob Wiegman directeur van het oude Luxor Theater en ontwikkelde hij als bouwheer tevens de nieuwbouw van het nieuwe Luxor Theater op de Kop van Zuid. Sinds de opening van het nieuwe Luxor Theater in april 2001 is Rob Wiegman algemeen directeur van beide theaters.
In deze documentaire staan zijn laatste maanden als theaterdirecteur centraal. Programmeren, plannen, bedenken: Rob Wiegman was altijd bezig om goede, aantrekkelijke producties naar zijn Luxor Theater te halen. Ook in deze laatste maanden doet hij datgene waar hij goed in is geroutineerd, kundig en nog altijd met veel passie en plezier.
Producent: Miroir Films - Camera: Jefrim Rothuizen - Regie: Jan Louter - Research/assistentie: Judith Vreriks - Geluid: Ab Grooters - Editor: Riekje Ziengs - Eindredactie RTV Rijnmond: Cees van der Wel
Deze documentaire is mede tot stand gekomen door: Stichting Luxor Theater, Luxor Business Club, Havenbedrijf Rotterdam, Dienst Kunst en Cultuur - Gemeente Rotterdam, Stichting Finis Caritas

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl