nieuws

Conducting doesn't tire me

27-12 Gergiev
27-12 Gergiev
ROTTERDAM - Van 1995 tot en met 2008 stond chef-dirigent Valéry Gergiev aan het hoofd van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. In die jaren heeft Gergiev zich getoond als een ware leider en verbond zijn naam aan het - inmiddels befaamde - Gergiev Festival.
In de documentaire Conducting doesn't tire me staat de relatie tussen Valery Gergiev en het Rotterdams Philharmonisch Orkest centraal. Wat bewoog de wereldberoemde maestro om Rotterdam al die jaren trouw te blijven? Wat is het succes achter het Gergiev Festival?
Deze documentaire helpt bij het zoeken naar antwoorden op bovenstaande vragen. Door concertregistraties en opnamen van repetities. Door interviews met orkestleden, solisten en andere goede bekenden. Uiteraard komt Valery Gergiev zelf ook aan het woord, over vriendschap en familie, drukke agenda's en rinkelende telefoons, maar ook over zijn band met de orkestmusici en het publiek. Uit al die beelden en fragmenten vormt zich een indringend portret van een diepgaande relatie: een close-up van twintig jaar Gergiev en het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl