nieuws

Kangoeroe Japie maakt het nog steeds goed

ROTTERDAM - Het gaat nog steeds uitstekend met babykangoeroe Japie van het faunapark Nieuwe Tonge, die als wees werd opgevoed door zijn eigenares Petra Blokker. Inmiddels is Japie meer dan een jaar oud en weegt hij ruim vier kilo.
Begin mei dit jaar overleed de moeder van Japie van schrik, toen een jager in de buurt van het park schoten loste. Japie was toen net zes maanden oud en was nog helemaal afhankelijk van zijn moeder. Petra Blokker droeg hem sindsdien in een tas op haar buik. Japie sliep geregeld in bed tussen haar en haar man in.

Gegroeid

Sindsdien is Japie flink gegroeid, vertelt Blokker; “Toen we hem bij zijn moeder vonden was hij net 400 gram. Inmiddels is hij ruim vier kilo zwaar en is hij kerngezond.” Nu verblijft Japie in de tuin van Blokker in Stad aan ’t Haringvliet. Daar is ook een speciaal verwarmde ruimte voor Japie.

Geen jagers meer

Het beste wat het afgelopen jaar Blokker heeft gebracht is dat Japie lekker gegroeid is; “Maar eigenlijk is het beste dat ons is overkomen, dat er niet meer gejaagd mag worden in de omgeving van het faunapark. Dieren kunnen zich daar letterlijk van doodschrikken.”

Niet terug

Japie gaat volgens Blokker voorlopig niet terug naar het Faunapark. “Er zitten daar twee mannetjes- en twee vrouwtjeskangoeroes. Als Japie daarbij komt, wordt het vechten en verliest hij het. Voorlopig blijft Japie bij ons en volgend jaar zomer gaan we eens kijken of hij een vriendje of vriendinnetje krijgt.”

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl