nieuws

Van Vollenhoven bezoekt zijn oude Rotterdamse school

ROTTERDAM - Leerlingen van De Rotterdamse Schoolvereniging hebben maandag wel een heel bekende oud-leerling in de klas gehad: Pieter van Vollenhoven. De zwager van de koningin kwam langs omdat het gebouw aan de Schiedamsesingel 100 jaar bestaat. Pieter van Vollenhoven zat hier net na de Tweede Wereldoorlog op school.
“Ja, dat is toch wel echt cool,” aldus een basisschoolleerling. Een ander meisje vult aan: “Het is toch wel heel bijzonder. Je luncht toch met iemand die lid is van de Koninklijke familie!”

Ondeugend

Het gebouw is volgens de Koninklijke gast nog precies als toen, maar de omgeving is veranderd. “Ik ben hier gekomen in 1945, Rotterdam was platgebrand. Om de school stonden nog geen gebouwen.”
Op de vraag of de heer Van Vollenhoven een beetje ondeugend was, antwoordde hij: “ Ik denk dat dat pas later begonnen is. Ik was eigenlijk best een braaf type. Ja, ik ben braaf begonnen.”

100-jarig bestaan

Heel toepasselijk waren alle kinderen en leraren maandag uitgedost in kleding uit het begin van de vorige eeuw. Naast deze verkleedpartij werden er ook ballonnen opgelaten om het 100-jarig bestaan van het schoolgebouw te vieren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl