nieuws

Jonge topsporters

zenbtopsporter
zenbtopsporter
ROTTERDAM - Welk kind wil er nou geen carrière als topsporter zoals Inge de Bruijn, Dirk Kuijt of Anky van Grunsven. Maar topsporter word je niet vanzelf. Daar gaan jaren van veel trainen aan vooraf. 
Wat moeten jonge topsporters doen om ver te komen? En wat moeten ze vooral laten. Hoe combineren ze de sport met een opleiding? In Zonder Eten naar Bed praat Ineke Moerman met twee jonge topsporters en hun moeders.
Tomas de Paauw is 19 en squasht op hoog niveau. Hij werd al drie keer jeugdkampioen van Nederland. Hij hoopt ooit te kunnen zeggen dat ie wereldkampioen is.
Daniëlle van Mierlo (rechts op de foto) is 21 en dressuuramazone. Bij de laatste EK haalde ze met haar team zilver en sleepte ze op eigen kracht de bronzen medaille in de wacht. In december doet Danielle mee aan de wereldkampioenschappen. Haar ultieme droom is dat het Wilhelmus een keer voor haar klinkt op de Olympische Spelen. Ook Karin Luijendijk is aangeschoven in de studio. Zij werkt bij Rotterdam Topsport en begeleidt jonge olympische sporters.
Huispedagoge Elsie Sloot beantwoord een vraag van een moeder die zich zorgen maakt om haar verlegen dochtertje van vijf en een vraag van een oom die z'n neefje van vier voor het eerst te logeren krijgt en bang is dat het jongetje heimwee krijgt.
In Zo Ben Ik Groot Geworden deze week oud-bestuurslid van NOC NSF, Jan Loorbach.
Luister hieronder naar aflevering 59 van Zonder Eten naar Bed over jonge topsporters:
Klik hier om de podcast van aflevering 59 te beluisteren!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl