nieuws

Oprit Schiedam-Noord eerder dicht

ROTTERDAM - De oprit Schiedam-Noord van en naar Vlaardingen op de A20 gaat vanaf 6 februari definitief dicht. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders dinsdag aan de Schiedamse gemeenteraad laten weten.
De gemeenteraad toonde zich verrast door het besluit. De oprit stond al langer op de nominatie om te worden gesloten met de komst van het nieuwe stuk A4 tussen Schiedam en Delft, maar het college heeft niet uitgelegd waarom dat nu eerder gebeurt. De oprit gaat dicht voor de aanleg van de hulpbruggen en het uitvoeren van grondwerk. Het verkeer zal voortaan via de aangrenzende opritten Schiedam-Centrum en Vlaardingen moeten rijden.
De aftakking van de A20 naar Schiedam-Noord is onder meer belangrijk voor de bereikbaarheid van het Vlietlandziekenhuis. Het college zegt dat de afsluiting ervan geen problemen zou moeten opleveren voor het verkeer.
Donderdagavond houdt Rijkswaterstaat een voorlichtingsavond over de afsluiting, in de Kerk van de Nazarener aan de Zwanensingel in Schiedam.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl