nieuws

Deskundigen verbaasd over ongeluk cruiseschip

ROTTERDAM - Het onderzoek naar het ongeluk met het Italiaanse cruiseschip Costa Concordia wordt in scheepvaartkringen op de voet gevolgd. Zo ook in Rotterdam, waar deskundigen laten weten verbaasd te zijn dat een dergelijk ongeluk kon gebeuren.
Het schip sloeg zaterdag om, nadat het bij een eiland bij Italië tegen een rotspartij was gevaren. Zes opvarenden van de Costa Concordia zijn om het leven gekomen. Ongeveer
15 mensen worden nog vermist.
Bij Cruise Port Rotterdam zijn ze verbijsterd over het ongeluk. Volgens directrice Mai Elmar staat de rederij waarvan het gekapseisde schip is, goed aangeschreven. Toch is de oorzaak van het ongeluk met het cruiseschip vrijwel zeker een menselijke fout. Dat zegt de directeur van de rederij.

Stookolie

Bergingsbedrijf Smit uit Rotterdam heeft vandaag een eerste inspectie bij het schip gehouden en wil de komende dagen beginnen met het weghalen van de stookolie uit de Costa Concordia. Dat heeft een woordvoerder van Boskalis laten weten. Volgens hem is er bij een eerste observatie geconstateerd dat er nog geen olie uit het schip is gelekt, maar valt het niet uit te sluiten dat dit nog gebeurt.
Smit is ook in onderhandeling over de berging van het schip zelf, maar dat heeft nog geen prioriteit. Het bedrijf wil eerst de milieuschade beperken, zegt een woordvoerder.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl