nieuws

Modeketen Landgraaf is failliet

Landgraaf
Landgraaf
ROTTERDAM - Modebedrijf Landgraaf is failliet. De rechtbank in Dordrecht heeft het bankroet dinsdagmiddag uitgesproken. 22 medewerkers hadden samen met de vakbonden FNV en CNV het faillissement aangevraagd.

Begin januari hadden drie andere medewerkers het faillissement al aangevraagd, maar Landgraaf wist een bankroet af te wenden door de salarissen van de personeelsleden uit te betalen. Het drietal was naar de rechtbank gestapt met de eis dat het achterstallige loon zou worden uitbetaald. Nog voordat de rechter een uitspraak kon doen, maakte Landgraaf het geld over.
De 150 werknemers van Landgraaf hebben al sinds oktober geen salaris gekregen. Landgraaf heeft zestig filialen, met name in de christelijke gemeenten in Zuid-Holland, Zeeland en Gelderland. In onze regio staan winkels van Landgraaf in onder meer Molenaarsgraaf, Alblasserdam, Papendrecht, Sliedrecht en Ridderkerk.
Volgens een woordvoerder van CNV is Landgraaf in de problemen gekomen door de verslechterde economie. Ook heeft het bedrijf verzuimd om op tijd vernieuwingen door te voeren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl