nieuws

Vuurwerkvandalen komen weg met excuses

strijen
strijen
ROTTERDAM - Vijf kinderen uit Strijen krijgen geen straf voor de schade die ze op oudjaarsdag hebben aangericht met illegaal vuurwerk. Burgemeester Huub van der Meer vindt het voldoende dat ze hun excuses hebben aangeboden en de schade hebben vergoed.

De vijf jongens zijn tussen de twaalf en veertien jaar oud. Ze kwamen dinsdag onder druk van hun ouders naar de burgemeester om hun excuses te maken. Ook gaven ze hem 333 euro voor de schade die ze eind december maakten aan een voetgangersbrug.
Samen met een zesde dader, bliezen de kinderen een deel van de brug op met illegaal vuurwerk. Het ging om een zogenaamde ‘vlinder’. Hierdoor ontstond er een gevaarlijk gat in de brug. Volgens de burgemeester raakte niemand gewond: “Gelukkig zijn er geen voetgangers in het gat gelopen, want dan was het leed niet te overzien geweest.”
De politie kwam de groep op het spoor toen een van hen op Twitter schreef dat ze de brug hadden opgeblazen. Wijkagent Raymond van der Hoek benaderde vervolgens de ouders van de twitteraar. Met behulp van de ouders werden ook de andere kinderen opgespoord. Op een na boden ze dinsdag allemaal hun excuses aan.
Burgemeester Van der Meer vond het moedig dat het vijftal spijt kwam betuigen, maar voor de jongen die geen excuses maakte, heeft hij geen goed woord over: “Wat betreft die knul geef ik de politie opdracht alsnog het geld op te halen. Ik ben voorlopig nog niet klaar met hem.”

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl