nieuws

Leger des Heils Dordt heeft weer dekens

legerdesheils
legerdesheils
ROTTERDAM - Het Leger des Heils heeft inmiddels weer genoeg dekens. De Dierenbescherming heeft een grote lading dekens afgeleverd.
Er was een tekort aan dekens ontstaan bij het Leger des Heils. Nu de kou aanhoudt, doen meer mensen een beroep op de opvang. Bovendien hebben dakloze buitenslapers meer dekens nodig om het nog enigszins vol te houden.
De meeste daklozen slapen in de winteropvang, maar er zijn nog altijd mensen -zelfs in deze kou- die kiezen voor de buitenlucht. Voor deze doelgroep was het Leger des Heils op zoek naar extra dekens.

Winteropvang

In de winteropvang zijn zestig bedden. Dat zijn er twee keer zoveel als normaal. Afgelopen nacht waren veertig bedden bezet. Slechts twee daklozen in Dordrecht kozen ervoor om de nacht buiten door te brengen.
Volgens een woordvoerder was dat verantwoord. "Zij lagen beschut, dus hadden geen last van de wind en waren voorzien van extra dekens." Het Leger des Heils stuurt iedere nacht een team op pad om daklozen te motiveren naar de winteropvang te gaan. Maar er zijn mensen die er voor kiezen om buiten te blijven. Aan die mensen worden extra dekens verstrekt.
Toch is de opvang blij met meer dekens. "Veel dekens verdwijnen in het circuit", aldus de woordvoerder.
Mensen die dekens beschikbaar willen stellen aan het Leger des Heils kunnen bellen met 078-6320700. Of brengen naar de locaties aan de Kromhout 110 of Dubbeldamseweg 50 in Dordrecht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl