nieuws

"Onderzoek benoeming Marco Pastors zinloos"

ROTTERDAM - De oppositiepartijen in de deelraad van Feijenoord vinden het onderzoek naar de benoeming van Marco Pastors als programmadirecteur voor de Kwaliteitssprong Zuid volstrekt zinloos. Daarnaast vinden ze dat de onderzoeksvraag niet overeenstemt met de motie die hiervoor door de coalitiepartijen is aangenomen.
De coalitiepartijen PvdA, CDA en GroenLinks hebben op 15 december vorig jaar een motie aangenomen, waarin ze vragen om een onderzoek naar de zorgvuldigheid van het benoemingsproces van de superambtenaar Zuid, die overigens op 1 februari is begonnen. Donderdagavond werd een debat gehouden over het onderzoek dat 20.000 euro moet gaan kosten.

Weggegooid geld

De oppositiepartijen Leefbaar Rotterdam, VVD, D66 en Feyenoord in Actie vinden het onderzoek weggegooid geld. Wethouder Karakus heeft namelijk al gezegd dat hij niet aan het onderzoek meewerkt. Hierdoor valt er volgens de oppositie weinig meer te onderzoeken. “Dit is het toppunt van geldverspilling. We kunnen dit geld beter besteden in de deelgemeente”, merkte VVD-er Joke van Nieuwenhoven op.

Psychiater nodig

Ook stuit het de oppositie tegen de borst dat één van de onderzoeksvragen helemaal niet in de motie staat. “Ze willen nu gaan onderzoeken waarom er bij een deel van de deelraad geen draagvlak is voor de benoeming van Pastors. Ze willen dus weten waarom ze zelf tegen hem zijn. Volgens mij heb je dan meer aan een psychiater, dat is ook een stuk goedkoper”, merkte Ruud Kok van D66 op.

Geen reactie

De coalitiepartijen PvdA, CDA en GroenLinks wilden niet voor de microfoon van RTV Rijnmond reageren, maar lieten tijdens het debat wel merken dat het onderzoek wat hen betreft niet meer wordt teruggedraaid. Wat er met de resultaten van het onderzoek gebeurt is onduidelijk. “Dat beslissen we als we de uitkomsten hebben”, vertelde Faouzi Achbar van de PvdA.

Geen geld voor Pastors

Deelraadsvoorzitter Seyit Yeyden (PvdA) liet overigens weten dat uitspraken van plaatsvervangend voorzitter René Kronenberg (PvdA) in een plaatselijk dagblad dat Feijenoord geen cent meebetaalt aan Pastors, namens het hele deelraadsbestuur zijn gedaan.
Dat laatste is voor de oppositie aanleiding om er tijdens de komende deelraadsvergadering op terug te komen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl