nieuws

Einde in zicht voor bewoners huisjes Giessenlanden

ROTTERDAM - Een massale handtekeningenactie ten spijt, lijkt er binnenkort een einde komen aan het permanent bewonen van recreatiewoningen in de gemeente Giessenlanden. Verantwoordelijk wethouder Jan de Groot (VVD) toonde zich donderdagavond onbuigzaam. ''Handhaven doet altijd weinig humaan aan.''
Veel bewoners zijn woedend. Ze voelen zich niet serieus genomen door de gemeente. Hoewel 1273 van de bijna 15.000 bewoners van Giessenlanden een petitie tekenden voor legalisering van de huisjes, lijken ze van de gemeente weinig te hoeven verwachten.
De aan de burgemeester aangeboden emmer met handtekeningen (foto)eindigde dan ook in een hoekje van de hal van het stadhuis, naast een wagentje met koffie en thee. ''De burgemeester heeft het aangepakt en in het hoekje neergezet. Misschien gaat het vanavond met het vuilnis weg'', schamperde een bewoonster van een van de gewraakte vakantiewoningen.

Humaan

''Handhaven doet altijd weinig humaan aan, omdat je met mensen in aanraking komt'', aldus De Groot. ''Wij behoren alle inwoners hetzelfde te behandelen''. Zolang de gemeenteraad hem steunt gaat hij door met het beëindigen van vaste bewoning van vakantiewoningen.
Volgens de wethouder besloten diverse mensen om een recreatiebewoning te betrekken terwijl ze wisten dat hen een verbod op permanente bewoning boven het hoofd hing.

Gedoogd

De bewoners van vier recreatiewoningen moeten binnenkort hun huis verlaten omdat permanent bewonen voor hen niet langer is toegestaan. Alleen huiseigenaren die vóór 21 oktober 2003 op de parken woonden, hebben de afgelopen jaren een ontheffing gekregen. De overigen zijn tot nu toe gedoogd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl