nieuws

Slagersechtpaar uit Rockanje sluit tijdperk af

ROTTERDAM - Pruttelende erwtensoep, drogende worsten, potten mosterd. Slagerij Van der Waal in Rockanje is zo’n authentieke zaak van het soort dat langzaamaan uit het straatbeeld verdwijnt. Volgende week sluiten Bram en Ank van der Waal een tijdperk af: de zaak die ze bijna een halve eeuw hebben gerund gaat dicht.
Balonnen sieren de gevel van de slagerij aan de Molendijk. "Geniet er nog een week van, want we gaan dicht", meldt het bord voor de deur.
"Na bijna vijftig jaar moet je eens aan iets anders denken", zegt Ank van der Waal. Een opvolger heeft het slagersechtpaar niet weten te vinden. "Heel jammer, maar niemand wil eraan beginnen."

Prijswinnende metworst

Eén van de troeven van de slagerij is de Rockanjese metworst. "Een droog worstje, ze worden heel veel verkocht voor bij een borreltje. Echt een succesnummer." Van der Waal won er zelfs prijzen mee. Sommige klantem hebben er zelfs een rit vanuit Limburg voor over, zegt de slager met gepaste trots.
Voor de fans van de prijswinnende borrelworst heeft Van der Waal goed nieuws: een broer en schoonzus blijven het worstje maken in hun slagerij in Den Briel. "Zij gaan het voortzetten."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl