nieuws

Gorinchem renoveert parkeergarage Kazerneplein

ROTTERDAM - De gemeente Gorinchem is maandag gestart met de renovatie van de parkeergarage Kazerneplein. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat met name de vloeren van de garage gecoat moeten worden om deze te beschermen tegen bijvoorbeeld door auto’s naar binnen gereden pekel.
De parkeergarage aan de Pompstraat is 14 jaar geleden opgeleverd. Toen tot de bouw werd besloten, is er niet gekozen om een waterdichte kunststof coating. Nu blijkt dat de vloeren worden aangetast door ondermeer olie en door auto’s naar binnen gereden smeltwater met pekel. Dit kan in haarscheurtjes lopen en de vloeren aantasten. De renovatie kost 400.000 euro.

Twee fasen

Het werk aan de parkeergarage wordt in twee fasen uitgevoerd. Er wordt begonnen met verdieping -2. Daar worden slechte stukken beton uit de vloer gehakt en weer opnieuw aangevuld. Daarna wordt de nieuwe kunststof coating aangebracht. De parkeervakken krijgen een afwijkende kleur dan de rijbanen, zodat men makkelijk kan zien waar geparkeerd kan worden.

Overlast

Tijdens de renovatie is slechts de helft van de parkeergarage beschikbaar. Het werk neemt zo’n veertien weken in beslag. Bewoners van het bovengelegen appartementencomplex hebben tijdelijke parkeervergunningen voor in het centrum gekregen. Andere bezoekers van de binnenstad kunnen ondermeer terecht in parkeergarage Kweeklust.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl