nieuws

Actie voor behoud intercity-status Dordrecht

ROTTERDAM - Sinds maandag wordt er door de SP actie gevoerd om de status van Dordrecht als volwaardig intercity-station te behouden. Reizigers worden opgeroepen om een petitie te tekenen.
De helft van de intercity's, die nu in Dordrecht stopt, zullen namelijk vanaf dit najaar over de Hoge Snelheids Lijn hard langs de stad rijden. De HSL rijdt namelijk wel over het Eiland van Dordt, maar niet langs de Dordtse stations.

Kwaad bloed
Dit plan van de NS heeft in de Drechtsteden kwaad bloed gezet. De actie van de SP, die in Dordrecht niet in de gemeenteraad zit, wordt ondersteund door PvdA, Groen Links en D66. Eerder diende de PvdA al een motie in bij de Drechtraad, om het maximale te doen om de intercity-status voor Dordrecht te behouden. De gemeenteraden van Dordt en vijf omliggende plaatsen namen die motie unaniem aan.

Petitie
Op petitie.nl kunnen mensen de actie ondersteunen. Onder de eerste ondertekenaars bevinden zich veel regionale bestuurders en politici, zoals burgemeester Bert Blase van Alblasserdam, de Dordtse wethouder Piet Sleeking en zijn collega Joke Reuwer, uit Papendrecht. .

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl