nieuws

Molentocht laat op zich wachten

ROTTERDAM - Het ijs is van uitstekende kwaliteit, maar op veel plekken is het simpelweg niet dik genoeg. Dat is de conclusie van het eerste bestuursoverleg van Stichting Schaatsmolentochten Alblasserwaard maandagavond. De organisatie maakt daarom nog geen datum bekend voor het rijden van de Molentocht.
De ijsdikte op het parcours van de tocht varieert van vijf tot elf centimeter. De organisatie streeft naar een ijsdikte van 13 centimeter. “Iedere centimeter is nodig en op dit moment is er op veel plaatsen nog te weinig ijs om veilig met een grote groep te schaatsen,” zegt Hillebrand Beärda. De hevige sneeuwval van vrijdag en harde wind zijn de boosdoeners volgens de voorzitter.

Vegen

Zwakke plekken in het parcours zijn onder andere het water bij Giessenburg, Kinderdijk en Ottoland. Beärda: “We hebben alle organiserende verenigingen gevraagd om het ijs schoon te vegen, zodat het sneller aangroeit. Het gaat over zo’n groot deel van het parcours dat aanpassingen of omleggingen geen zin hebben. Het is echt wachten op meer ijs.”
Woensdagochtend komt het bestuur opnieuw bijeen om te kijken naar de mogelijkheid om de Molentocht te rijden.

Elfstedentocht

Weerman Ed Aldus van RTV Rijnmond is positief over de komst van een Molentocht, maar een Elfstedentocht zit er volgens hem niet in. "Als ik eerlijk ben, denk ik niet dat die er komt", aldus Ed Aldus, "maar dan ben ik misschien erg negatief."
De redactie van RTV Rijnmond is op zoek naar mensen die een startbewijs hebben voor de Elfstedentocht. Bent u of kent u iemand die is ingeloot? Neem dan contact met ons op viaschaatskoorts@rijnmond.nl.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl