nieuws

Snelheid op A13 gaat omhoog

Archieffoto snelweg
Archieffoto snelweg
ROTTERDAM - De maximumsnelheid op de A13 gaat omhoog. Er mag straks 100 kilometer per uur gereden worden in plaats van 80. Deelraadsvoorzitter Jan Markerink van Rotterdam-Overschie is daar niet gelukkig mee. De snelheid op de A20 gaat vooralsnog niet omhoog.
Minister Schultz van Haegen wacht met een beslissing op het traject tussen het knooppunt Kleinpolderplein en Rotterdam-Centrum tot een proef is afgerond. Het blijft voorlopig een 80 kilometertraject.
Op de A20 mag 's nachts 100 kilometer per uur gereden worden en overdag ligt de snelheid op 80. Het plan was om daar de hele dag 100 per uur te gaan rijden. Op de A27 tussen Everdingen en Lexmond zou de snelheid 130 kilometer per uur worden. Die verhoging gaat sowieso niet door.
De VVD-minister komt tegemoet aan een wens van de Tweede Kamer. Die wil namelijk niet dat de snelheid omhoog zou gaan. Hierdoor zou namelijk veel geïnvesteerd moeten worden in het op orde brengen van de luchtkwaliteit.

Politiek is woest

De Rotterdamse politiek heeft woest gereageerd op de verhoging van de maximumsnelheid op de A13 bij Overschie. Naast Markerink is ook Milieudefensie boos. Arno Bonte van GroenLinks wil een spoeddebat in de Rotterdamse gemeenteraad.
Wethouder Baljeu betreurt de beslissing van de minister, maar zegt er verder nog even niets over. Ze wacht het debat morgen af dat is aangevraagd door CDA en GroenLinks. Die laatste partij heeft ook de website max80.nl weer online gezet als protest tegen het besluit.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl